Maruta Rampāne

LV

Gatavošanas meistarklase "Kā savaldīt ražas laiku: kaltēšana, saldēšana un fermentēšana"

Meistarklases apraksts:
Darbnīca visiem, kam nepatīk izniekot un izmest ēdienu. Runāsim par to, kā saglabāt vasaras bagātības ilgākam laikam – par kaltēšanu, saldēšanu, vārīšanu un fermentēšanu. Kaut ko no tā visa pagatavosim uz vietas un kaut ko noteikti varēs arī nogaršot. Meistarklasē būs redzami kaltēšanas, saldēšanas, fermentēšanas idejas un knifiņi.

Par meistarklases vadītāju:
Marutai patīk, kā uz pannas smaržo ķiploks, patīk, kā kraukšķ gurķis un kā smaržo svaigi saburzīta dille. Patīk nakts tirgus tomāti, cūku pupas un dubļaini kartupeļi. Un patīk vokpannas dūmi, čili uguns, karija siltums, laima lapu svaigums un viss, kas peldējies sojas mērcē. Maruta no sirds novērtē to, ka var kombinēt pierasto ar citādo, jaucot kopā garšas, gatavošanas tradīcijas un pavārgrāmatu lapas. Par to viņa saka paldies vegānismam, jo gatavot sāka tieši tad, kad gatavojamo produktu kļuva šķietami mazāk. Tad sākās meklējumi, eksperimenti un atklājumi. Tad arī Maruta sāka rakstīt blogu (iespējams, pirmo vegānisko latviešu valodā), ko ar pārtraukumiem turpina darīt joprojām. Bloga nosaukums Ēdamzāle, protams, ir joks par vegāniem-zālēdājiem, jo, garšīgi ēdot, jāprot par sevi arī garšīgi pasmieties.

Kur? Meistarklašu zālē