Dita Lase

LV

Lekcija "Kur vegāni ņem olbaltumvielas?"

Viens no klasiskiem jautājumiem, kuru simttūkstošo reizi izdzirdot no līdzcilvēku puses, vegānam gribas novaidēties izmisumā - nu cik var ?!!! (skaidrot vienu un to pašu?!!! Tiešām, atkal?! Vēl arvien ir kāds, kurš to nezina?!) Mēģināsim noskaidrot gan asprātīgās, gan nopietnās atbildes uz šo jautājumu, kā arī uzzināsim par daudzām citām uzturvielām - kā tās nodrošināt ar augu valsts produktiem. Apspriedīsim mītus, kas apvij vegānisku ēdienu, apskatīsim ēdienus un receptes no "zaļas zāles, skujām un čiekuriem vien". Lekcija būs noderīga ikvienam, kas vēlas pilnvērtīgi un sabalansēti pārtikt no vegāniska uztura, ikvienam, kas gatavo ēst kādam zālēdājam, vai satraucas par kāda sev tuva cilvēka veselību, pārtiekot no "trūcīgā gavēņa ēdiena", katram, kurš vēlas gūt iedvesmu interesantāku, garšīgāku, sātīgāku vegānisko ēdienu gatavošanā.

Dita Lase, veģetāra uztura skolas Vegus vadītāja, vairāku pavārgrāmatu autore, veģetāriete jau vairāk kā 20 gadus. Ikdienā Dita strādā savā garšvielu un našķu veikalā Gardais, kur piedāvā arī pašas ražoto vegānisko produktu kolekciju; kā arī jau vairāk kā 6 gadus regulāri vada kulinārijas kursus, konsultē skolas, kafejnīcas un restorānus par veģetāru/vegānisku ēdienu ieviešanu ēdienkartē, ar receptēm un idejām dalās gan sociālajos tīklos, gan savā mājas lapā www.vegus.lv. Viņas aizraujošā stāstījuma maniere un humors sola ne vien praktiskas zināšanas, bet arī izklaidi un labi pavadītu laiku.